Mariët den Hartog

Foto Mariët den HartogMariët behaalde in 1975 haar diploma fysiotherapie aan de Stichting Academie Fysiotherapie Amsterdam.
Van 1975-1981 was zij docent Fysiotherapie aan de opleiding voor ziekenverzorgenden.
Na tevens als fysiotherapeut in Verpleeghuis Amstelhof gewerkt te hebben, is zij in 1977 van werkplek veranderd en heeft zij bij Fysiotherapie Louwers op het Noordeinde te Monnickendam haar loopbaan voortgezet.
Van 1980 -1990 heeft zij haar eigen praktijk gehad voor pre- en postnatale zwangerschapseducatie voor Monnickendam e.o. In deze jaren heeft zij met haar echtgenoot Jan Willem den Hartog 3 kinderen gekregen. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in de behandeling van bekkeninstabiliteit. (NVFB)

In 1990 is zij toegetreden tot de maatschap van fysiotherapeuten. Onder de naam Fysiogroep Waterland is de praktijk voortgezet op de huidige locatie, Swaensborch 11 C te Monnickendam

De interesse van Mariët heeft altijd op het gebied van fysiotherapie voor kinderen gelegen. Zij volgde in 1980 de specifieke kinderopleiding N.D.T. Neurorevalidatie (Bobath) in revalidatiecentrum de Trappenberg te Huizen en heeft zich sindsdien met het behandelen van kinderen bezig gehouden.
In 1996 behaalde zij haar diploma tot bevoegd kinderfysiotherapeut. Vervolgens heeft zij in 1998 de opleiding tot Sensorisch Integratie therapeut ( N.C.S.I.) afgerond en in 2011 de opleiding bij het NPI tot geregistreerd Kinderbekkenfysiotherapeut. Mariët neemt deel aan het intercollegiaal kinderoverleg (IOF-K) van Zaanstreek-Waterland en zit in de werkgroep van de kinderbekkenfysiotherapeuten in Noord-Holland.

SPECIALISATIES

  • Plagiocephalometrie, het meten van asymmetrieën aan de schedel bij baby’s. Mariët is gespecialiseerd in de behandeling van voorkeurshoudingen bij baby’s
  • Motorische schrijfproblemen bij kinderen op de basisschool
  • Kinderbekkenfysiotherapie, voor kinderen met poep- en plasproblemen
  • Sensorische Integratie ( Sensorische Informatieverwerking)
  • Neurorevalidatie (Bobath)
  • Het Fitte Kind, een programma voor kinderen met overgewicht
  • Tienerfitness, voor tieners van 10-18 jaar