Neem contact op

Geriatrische Fysiotherapie

Geriatrische fysiotherapie is een speciale manier van fysiotherapie dat zich richt op het behandelen van klachten bij ouderen. Onze specialisten helpen u graag bij het behandelen van geriatrie. Neem eens contact met ons op of lees verder en kom alles te weten over geriatrische fysiotherapie.

Wat is geriatrische fysiotherapie?

Geriatrie is de ziekteleer van de oudere mens. Mensen die ouder worden en minder goed kunnen bewegen, kunnen hierdoor klachten ervaren of belemmerd worden in hun dagelijks leven. Zij kunnen dan kiezen voor een behandeling door een van onze geriatrie fysiotherapeuten.

geriatrische fysiotherapie

Diagnose van geriatrie

Oud zijn is niet altijd aan leeftijd gebonden. Om te bepalen of de geriatrie op iemand van toepassing is zijn er 4 criteria:

  • Gelijktijdig voorkomen van meerdere aandoeningen
  • Aanwezigheid van specifieke ouderdomsziekten, zoals Parkinson
  • Ongewone wijze van emoties uiten
  • Verlies van zelfstandigheid en zelfredzaamheid

Van deze criteria moeten er minimaal 2 aanwezig zijn om van een geriatrische situatie te kunnen spreken. Vaak ontstaan er complexe situaties, omdat behandelingen plaatsvinden op lichamelijk, functioneel, maatschappelijk, psychisch en communicatief gebied.

Geriatrie behandeling

Behandelingen van geriatrische patiënten vinden natuurlijk vaak plaats in het verzorgings- of verpleeghuis. Onze praktijk is gevestigd in het gebouw van Swaensborch en bevindt zich dus vlak bij degenen die hulp nodig hebben. Maar ook in de thuissituatie kunnen problemen worden aangepakt of voorkomen door tijdig hulp in te roepen. U kunt daarvoor altijd met contact met ons opnemen.

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut

Meer over Jos Kooistra

Bekijk ook

Sportfysiotherapie

Lees meer
kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie 

Lees meer