Handtherapie

Handtherapie is een manier van fysiotherapie waarbij specifieke klachten worden behandeld van de hand. Onze handtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van specifieke klachten in de hand. Neem direct contact met ons op. Wilt u meer informatie? Lees dan gerust verder en kom alles te weten over handtherapie.

Hoe ontstaan handklachten?

Elke dag gebruiken we onze handen om bijvoorbeeld te werken, onze dagelijkse verzorging of om te sporten. Onze handen zitten vrij complex in elkaar; in een klein gebied bevinden zich veel botten, spieren, pezen, zenuwen en banden. Deze moeten op een zodanige manier samen functioneren dat we de hand moeiteloos kunnen gebruiken, zowel voor de fijne motoriek alsook het kunnen maken van een krachtige greep bij het tillen van iets zwaars. Een kleine aandoening in de handregio kan deze balans al snel verstoren en grote belemmeringen geven in het dagelijks functioneren. Handtherapie kan hiervoor de oplossing zijn.

Handtherapie richt zich op herstel en revalidatie

Een handtherapeut heeft gespecialiseerde nascholing gehad voor de behandeling van hand, pols en arm klachten, zoals bijvoorbeeld:

Handtherapie behandeling

De behandeling is specifiek gericht op het herstellen van het functioneren en bestaat vaak uit:

  • Analyse van de beperkingen
  • Herstel van de kracht en beweeglijkheid
  • Advies t.a.v. hulpmiddelen en ergonomie
  • Verbeteren van de coördinatie en beweegpatroon

Handtherapie zal u dus helpen bij het herstellen van verschillende handklachten.

Wordt handtherapie vergoed?

Handfysiotherapie wordt vergoed als onderdeel van fysiotherapie. Als je genoeg aanvullende verzekering hebt, wordt het volledig vergoed.

Handtherapie: direct contact opnemen

Wilt u zo snel mogelijk van de klachten in uw handen af? Neem dan contact op met onze handtherapeuten. Hun specialisme zorgt ervoor dat de klachten zo effectief mogelijk worden behandeld. Uiteraard kunt u bij vragen terecht bij onze praktijk voor meer informatie over handfysio!

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Contact

Heeft u vragen of wilt u informatie?
Neem contact op

Brochure

Meld u hier aan voor onze brochure
Brochure download

Specialiteiten

Bekijk ook

Onze specialiteiten

Bekijk ook
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie helpt bij het verbeteren van uw prestaties en het voorkomen van toekomstige blessures. Als sporter is het belangrijk om in topconditie te blijven en optimaal

Lees meer
Revalidatie na nekoperatie

Revalidatie na een nekoperatie is van zeer groot zeer belang voor het algehele herstel. Daarom begint dit proces van revalideren al snel na de operatie door middel van fysiotherapie. De dag

Lees meer
Revalidatie na enkeloperatie

Revalidatie na een enkeloperatie is een zeer belangrijk onderdeel van het algehele herstel. De enkel, waarmee het onderste en het bovenste spronggewricht mee aangeduid wordt, is

Lees meer
Revalidatie na rugoperatie

Revalidatie na een rugoperatie start al in het ziekenhuis. Er zal een fysiotherapeut bij u langs komen om advies te geven over houding en bewegingen. Ook zal er

Lees meer