Neem contact op

Handtherapie

Handtherapie is een manier van fysiotherapie waarbij specifieke klachten worden behandeld van de hand. Onze handtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van specifieke klachten in de hand. Neem direct contact met ons op. Wilt u meer informatie? Lees dan gerust verder en kom alles te weten over handtherapie.

Hoe ontstaan handklachten?

Elke dag gebruiken we onze handen om bijvoorbeeld te werken, onze dagelijkse verzorging of om te sporten. Onze handen zitten vrij complex in elkaar; in een klein gebied bevinden zich veel botten, spieren, pezen, zenuwen en banden. Deze moeten op een zodanige manier samen functioneren dat we de hand moeiteloos kunnen gebruiken, zowel voor de fijne motoriek alsook het kunnen maken van een krachtige greep bij het tillen van iets zwaars. Een kleine aandoening in de handregio kan deze balans al snel verstoren en grote belemmeringen geven in het dagelijks functioneren. Handtherapie kan hiervoor de oplossing zijn.

handtherapie

Handtherapie richt zich op herstel en revalidatie

Een handtherapeut heeft gespecialiseerde nascholing gehad voor de behandeling van hand, pols en arm klachten, zoals bijvoorbeeld:

Handtherapie behandeling

De behandeling is specifiek gericht op het herstellen van het functioneren en bestaat vaak uit:

  • Analyse van de beperkingen
  • Herstel van de kracht en beweeglijkheid
  • Advies t.a.v. hulpmiddelen en ergonomie
  • Verbeteren van de coördinatie en beweegpatroon

Handtherapie zal u dus helpen bij het herstellen van verschillende handklachten.

Handtherapie: direct contact opnemen

Wilt u zo snel mogelijk van de klachten in uw handen af? Neem dan contact op met onze handtherapeuten. Hun specialisme zorgt ervoor dat de klachten zo effectief mogelijk worden behandeld. Uiteraard kunt u bij vragen terecht bij onze praktijk voor meer informatie over handfysio!

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut

Meer over Jos Kooistra

Bekijk ook

kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie 

Lees meer

Sportfysiotherapie

Lees meer