Fysio op afstand

Met fysio op afstand kunt u op een alternatieve manier gebruik maken van onze ervaren fysiotherapeuten. Dit kan vanuit huis, werk of vanaf uw vakantiebestemming. Met fysio op afstand profiteert u van het gemak terwijl uw behandeling gewoon door kan gaan zodat u kunt blijven werken naar uw persoonlijke doel. Binnen dit zogeheten E-health programma, kunt u gebruik maken van de volgende behandelmogelijkheden:

 • Telefonisch consult
 • Video consult
 • Beveiligde chat
 • Oefenen / Trainen via de gratis PhysiApp
 • Schema met instructies per post

Telefonisch consult of videoconsult

Bij een telefonisch- of videoconsult, heeft u rechtstreeks contact met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Na het intakegesprek hebben wij een goed beeld van uw klacht of beperking en krijgt u een persoonlijk advies met effectieve oefeningen. De oefeningen ontvangt u via de PhysiApp, mail of per post, net waar uw voorkeur naar uit gaat.  Op deze manier heeft u uw oefeningen altijd bij de hand en haalt u het beste uit uw herstel. Na een aantal dagen nemen wij opnieuw contact met u op om de voortgang te bespreken of vragen te beantwoorden. Zo kunnen we de begeleiding goed monitoren.

Fysio op afstand met PhysiApp

Door middel van PhysiApp kunt u op afstand uw training volgen. PhysiApp is het online platform waarmee zorgverleners zoals fysiotherapeuten klinische oefenprogramma’s kunnen maken. Met behulp van deze gratis app kunnen wij u voorzien van een zogeheten Telehealth-cosult. Met dit online platform profiteert u van de volgende mogelijkheden:

 • Persoonlijk account en inlog
 • Oefenvideo’s afspelen
 • Professioneel opgenomen oefeningen door professionals
 • Coaching door middel van duidelijke video-instructies tijdens uw videogesprek
 • Een flexibel programma ingericht op persoonlijke begeleiding
 • Herinneringen in de vorm van notificatie berichten
 • Realtime voortgang en pijnscores registratie
 • Duidelijke begeleiding oefenprogramma’s met bijbehorende afbeeldingen
 • Feedback direct te versturen naar uw fysiotherapeut

Op deze manier kunnen wij uw vorderingen en feedback nauwkeurig bijhouden, zodat uw fysiotherapeut u beter kan ondersteunen op basis van realtime patiënteninformatie en duidelijke resultaatgegevens.

Hoe werkt een online fysio consult?

Tijdens het consult maakt u gebruik van uw vaste telefoon, een app op uw computer, tablet of mobiel. Wanneer u gebruik maakt van de vaste telefoon zullen wij de intake telefonisch doen en zo u klachten in kaart brengen. Zo kunnen wij inschatten van welke diensten wij u kunnen voorzien. Als u gebruik kunt maken van uw computer, tablet of mobiel dan hebben we tevens de mogelijkheid tot beeldbellen.

Tijdens zo’n videoconsult kunnen we ook een actief onderzoek uitvoeren en de kwaliteit van oefeningen controleren. Als u de voorkeur geeft aan een telefonisch consult dan zullen wij de oefeningen naar u mailen of bij u thuis brengen.

Kosten fysio op afstand

In de meeste gevallen word de behandeling van een telefonisch of videoconsult vergoed, wanneer u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Benieuwd of het voor u ook wordt vergoed? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Fysio op afstand inplannen

Neem om contact met ons op om fysio op afstand in te plannen of om de mogelijkheden te bespreken.

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Contact

Heeft u vragen of wilt u informatie?
Neem contact op

Brochure

Meld u hier aan voor onze brochure
Brochure download

Specialiteiten

Bekijk ook

Onze specialiteiten

Bekijk ook
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie helpt bij het verbeteren van uw prestaties en het voorkomen van toekomstige blessures. Als sporter is het belangrijk om in topconditie te blijven en optimaal

Lees meer
Revalidatie na nekoperatie

Revalidatie na een nekoperatie is van zeer groot zeer belang voor het algehele herstel. Daarom begint dit proces van revalideren al snel na de operatie door middel van fysiotherapie. De dag

Lees meer
Revalidatie na enkeloperatie

Revalidatie na een enkeloperatie is een zeer belangrijk onderdeel van het algehele herstel. De enkel, waarmee het onderste en het bovenste spronggewricht mee aangeduid wordt, is

Lees meer
Revalidatie na rugoperatie

Revalidatie na een rugoperatie start al in het ziekenhuis. Er zal een fysiotherapeut bij u langs komen om advies te geven over houding en bewegingen. Ook zal er

Lees meer