Shockwave therapie

Shockwave therapie is een efficiënte manier van het behandelen van klachten. Bij Fysiogroep Waterland hebben we diverse specialisten die, door middel van deze therapie, effectief kunnen behandelen. Neem direct contact met ons op. Wilt u meer informatie over shock therapie? Lees dan gerust verder.

Wat is shockwave therapie?

Tijdens shockwave therapie wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven. De gecertificeerde fysiotherapeut bedient een apparaat waar deze golven uitkomen en zich onder druk door je huid heen verplaatsen naar de plek waar de blessure zit. Zo verbeterd shockwave de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied, waardoor je lichaam gestimuleerd wordt de blessure zelf te genezen en de pijn afneemt.

Shockwave therapie is een uitstekende behandeling voor diverse klachten, onder ander een tennis- of golferselleboog, handklachten zoals carpale tunnel syndroom, pijnlijke nek, schouder en/of rug, schouderproblemen met of zonder verkalking, pijn rondom de knie of enkel, langdurige achillespeesproblemen, hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool.

Inzichtelijk door echografie

Om shockwave therapie efficiënt te kunnen toepassen onderzoeken wij de aangedane structuur eerst middels een lichamelijk onderzoek en echografie. Hiermee kunnen wij goed de structuur in kaart brengen waarop we shockwave fysiotherapie willen toepassen.

Shockwave is effectief bij:

Hoe werkt het?

De shockwave behandeling wordt altijd door een gespecialiseerde fysiotherapeut uitgevoerd. De shockwavetherapie is onderdeel van een behandeling, waardoor je in totaal zo’n 25 minuten bezig zult zijn.

De shockwave behandeling wordt uitgevoerd met een shockwave apparaat. Hiermee wordt de energie over gedragen op het lichaam. Deze energie word gecreëerd door een balletje wat heel snel door het apparaat heen gaat. Vervolgens ontstaat er een schokgolf in uw lichaam welke naar het aangedane gebied gaat en daar de zelfhelende werking van het lichaam stimuleert. Er worden herstel stimulerende stoffen door het lichaam vrijgemaakt waarvan sommige een milde ontstekingsreactie simuleren. Andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening.

Hoe vaak is een shockwave therapie behandeling nodig?

Tussen twee behandelingen zit meestal een periode van ongeveer 7 tot 10 dagen, afhankelijk van de oorzaak van de pijnklachten. Gemiddeld zijn er minimaal 4 tot 6 behandelingen nodig om tot een optimaal resultaat te komen, maar het kan ook zijn dat één of twee sessies genoeg zijn om de pijnklachten te laten verhelpen.

Wat kost shockwave therapie?

Behandelingen voor shockwave therapie worden vergoed vanuit de zorgverzekering onder een behandeling fysiotherapie. Als u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft, zullen deze behandelingen dus worden vergoed door de zorgverzekering. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en rekenen geen eigen bijdrage voor de shockwave behandelingen.

Shockwave therapie: direct contact opnemen

Wilt u zo snel mogelijk van uw klachten af? Neem dan vrijblijvend contact op met onze fysiotherapeut. Onze specialisme zorgt ervoor dat uw klachten zo effectief mogelijk worden behandeld en verminderd. Uiteraard kunt u bij vragen of voor meer informatie terecht bij onze praktijk over shockwavetherapie.

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Contact

Heeft u vragen of wilt u informatie?
Neem contact op

Brochure

Meld u hier aan voor onze brochure
Brochure download

Specialiteiten

Bekijk ook

Onze specialiteiten

Bekijk ook
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie helpt bij het verbeteren van uw prestaties en het voorkomen van toekomstige blessures. Als sporter is het belangrijk om in topconditie te blijven en optimaal

Lees meer
Revalidatie na nekoperatie

Revalidatie na een nekoperatie is van zeer groot zeer belang voor het algehele herstel. Daarom begint dit proces van revalideren al snel na de operatie door middel van fysiotherapie. De dag

Lees meer
Revalidatie na enkeloperatie

Revalidatie na een enkeloperatie is een zeer belangrijk onderdeel van het algehele herstel. De enkel, waarmee het onderste en het bovenste spronggewricht mee aangeduid wordt, is

Lees meer
Revalidatie na rugoperatie

Revalidatie na een rugoperatie start al in het ziekenhuis. Er zal een fysiotherapeut bij u langs komen om advies te geven over houding en bewegingen. Ook zal er

Lees meer