Categorie 1

20 februari '24

Helpt dry needling voor een tenniselleboog?

Met een tenniselleboog kun je behoorlijk worden belemmerd in je dagelijkse activiteiten, vooral als je een fanatieke sporter bent. Maar wat als er een oplossing is die mogelijk verlichting kan bieden? In deze blog gaan we dieper in op de vraag: helpt dry needling echt bij een tenniselleboog?

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een veelvoorkomende blessure waarbij pijn en ongemak aan de buitenkant van de elleboog optreden. Dit komt meestal door herhaalde bewegingen die spanning op de pezen en spieren in de arm veroorzaken. Artsen noemen het ook wel epicondylitis lateralis. Het treft vaak mensen die regelmatig activiteiten uitvoeren zoals tennis, typen, klussen of schilderen.

Wat zijn symptomen van een tenniselleboog?

Symptomen van een tenniselleboog zijn onder andere pijn en zwelling rond de buitenkant van de elleboog, stijfheid en krachtverlies in de arm en pijn bij het tillen van zware voorwerpen of het vasthouden van een tennisracket.

tenniselleboog dry needling

Waarom dry needling voor een tenniselleboog?

Dry needling is een behandeling die effectief kan zijn bij het verlichten van een tenniselleboog. Tijdens deze procedure worden dunne naalden in specifieke punten in de spieren, bekend als triggerpoints, geplaatst. Deze triggerpoints kunnen de bron zijn van pijn en ongemak in de arm en elleboog. Door de naalden in deze punten te plaatsen, wordt de spier gestimuleerd en ontspannen.

Dry needling verbetert niet alleen de pijn, maar het bevordert ook de bloedcirculatie en het herstel van beschadigde spieren en pezen. Hierdoor kan het genezingsproces versnellen en het risico op herhaling verminderen. Bovendien is dry needling een veilige en snelle behandeling met weinig bijwerkingen.

Meer informatie nodig over dry needling?

Kortom, dry needling blijkt een effectieve aanpak te zijn voor een tenniselleboog. Het kan goed worden gecombineerd met oefeningen die gericht zijn op het rekken en mobiliseren van de spieren. Slechts enkele sessies met dry needling kunnen al leiden tot het gewenste resultaat. Als je meer wilt weten over hoe dry needling jou kan helpen bij een tenniselleboog, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bij Fysiogroep Waterland staan we klaar om je te adviseren en te ondersteunen op jouw weg naar herstel.

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Brochure

Meld u hier aan voor de brochure
Download brochure

Nieuws

Bekijk ook

Blogs

Bekijk ook

11 december '23

Bevallingsvoorbereiding 7 maart 2024

Zwangeren Opgelet! De 2e FLOOR Bevallingsvoorbereiding staat gepland op: Maandag 7 maart 19:00 – 21:30 in Monnickendam Een eenmalige workshop samen met je beval partner.

Lees meer

07 december '23

SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is

Lees meer

06 december '23

Val Analyse 21 & 22 december

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De

Lees meer