Neem contact op

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie helpt bij het verbeteren van uw prestaties en het voorkomen van toekomstige blessures. Als sporter is het belangrijk om in topconditie te blijven en optimaal te presteren. Echter, soms kunnen blessures dit hinderen en uw sportieve doelen vertragen of zelfs onderbreken. Bij Fysiogroep Waterland begrijpen we dat sportblessures een enorme impact kunnen hebben op het fysieke, mentale en emotionele welzijn van sporters.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een tak van fysiotherapie die zich richt op het voorkomen, behandelen en geven van informatie over sportgerelateerde blessures en klachten die het sporten kunnen belemmeren. De sportfysiotherapeut streeft ernaar om je zo snel mogelijk weer pijnvrij te laten sporten. Het volgen van een goed revalidatietraject is niet alleen belangrijk voor topsporters, maar ook voor amateursporters op zowel recreatief als competitief niveau.

Wat doet de sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut houdt zich bezig met het voorkomen, onderzoeken, behandelen en revalideren van sportblessures. Hierbij richt de sportfysiotherapeut zich op de specifieke eisen die sport en beweging stellen aan het lichaam. De sportfysiotherapeut stelt een behandelplan op maat op, waarbij rekening wordt gehouden met de sport die beoefend wordt, de blessure en de individuele mogelijkheden en wensen van de patiënt.

sportfysiotherapeut

De behandeling kan onder andere bestaan uit oefentherapie, mobilisatietechnieken, massage, en het aanleren van sportspecifieke bewegingen. De sportfysiotherapeut kan ook adviseren over blessurepreventie, trainingsopbouw, en het gebruik van (sport)hulpmiddelen. Het doel van de sportfysiotherapeut is om de patiënt zo snel mogelijk weer pijnvrij en op het gewenste niveau te kunnen laten sporten.

Waarom sportfysiotherapie?

Een blessure heeft altijd voldoende tijd nodig om te herstellen. Hoewel voor de meeste blessures een vastgestelde herstelperiode bestaat, kan deze tijd zelden worden verkort. Aan de andere kant kan een herstelperiode onnodig verlengd worden door onzorgvuldigheid in de revalidatie. Het hebben van een optimaal behandelplan is daarom een belangrijk aspect om je herstel te bevorderen.

Voordelen

  • Preventie van sportblessures
  • Voorlichting over sportblessures
  • Behandeling van sportblessures
  • Verkorting van de hersteltijd
  • Optimalisatie van het revalidatietraject
  • Verbetering van sportprestaties
  • Begeleiding bij terugkeer naar sportactiviteiten

sportfysio

Onze aanpak

Bij Fysiogroep Waterland beschikken we over ruime ervaring in het behandelen van een breed scala aan sportblessures en klachten. Onze aanpak richt zich op het opstellen van een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften. Wij maken hierbij gebruik van de nieuwste technieken en inzichten op het gebied van sportfysiotherapie. Door middel van actieve revalidatie en intensieve begeleiding helpen wij jou om zo snel mogelijk weer pijnvrij en met vertrouwen terug te keren naar jouw sportactiviteiten.

Maak een afspraak voor sportfysiotherapie

Bij Fysiogroep Waterland staan onze ervaren sportfysiotherapeuten klaar om jou te helpen bij je sportblessures. Onze aanpak is gericht op een persoonlijke benadering, zodat we samen het optimale behandelplan kunnen opstellen en uitvoeren. Maak vandaag nog een afspraak bij Fysiogroep Waterland voor sportfysiotherapie en investeer in jouw gezondheid en prestaties!

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Bekijk ook

Appeltje Eitje (Leefstijl coaching voor kinderen)

Lees meer
kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie 

Lees meer