Categorie 1

12 juni '23

Wat is handtherapie?

Heb je jezelf ook altijd al afgevraagd wat handtherapie precies is? Handtherapie is een gespecialiseerde vorm van therapie die zich richt op het behandelen van hand- en polsproblemen. Bij Fysiogroep Waterland delen we graag meer kennis over deze waardevolle behandelvorm. Ontdek hoe handtherapie pijn verlicht, functie herstelt en de gezondheid van je handen optimaliseert.

Wat is het dan precies?

Handtherapie is een gespecialiseerde tak van ergotherapie die zich richt op het behandelen van klachten in de hand en pols. Handtherapeuten hebben diepgaande kennis van hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de nieuwste ontwikkelingen in handchirurgie. De therapie is gericht op het verbeteren van mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid van de arm, pols en hand. Daarnaast ligt de nadruk op het maximaliseren van de functionaliteit van de arm, pols en hand, zodat je weer tevreden kunt zijn met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Voor wie is het bedoelt?

Handtherapie is geschikt voor mensen die klachten ervaren aan hun hand of pols, ongeacht de oorzaak van de pijn. Handtherapie kan bijvoorbeeld worden toegepast na botbreuken in de arm, hand, vinger of pols om stijfheid van gewrichten en andere complicaties te voorkomen. Daarnaast is handtherapie ook effectief bij aandoeningen zoals artrose, reuma en het Carpaal Tunnel Syndroom. Indien de oorzaak van de klachten niet duidelijk is, zullen we samen op zoek gaan naar de oorzaak en een manier om de pijn te verminderen. Handtherapie biedt oplossingen voor een breed scala aan hand- en polsklachten, ongeacht de specifieke aandoening of oorzaak.

wat doet een handtherapeut

Welke klachten kan handtherapie verhelpen?

Bij een handtherapeut kunt u terecht voor verschillende aandoeningen, waaronder:

  • Artrose
  • Breuken van de vingers en/of de pols (zowel na een operatie als conservatief, bijvoorbeeld bij een mallet finger)
  • Peesletsel en peesontstekingen (zoals triggervinger en Quervain)
  • Bandletsel (bijvoorbeeld overstrekte pols/vinger of skiduim)
  • Overbelasting van de hand of pols
  • Zenuwletsel of compressie
  • Hypermobiliteit

Neem contact met ons op

Wil je graag je pijnlijke pols of hand laten behandelen door Fysiogroep Waterland? Maak dan snel een afspraak. Bij Fysiogroep Waterland ben je aan het juiste adres voor deze behandeling. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden of voor meer informatie.

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Brochure

Meld u hier aan voor de brochure
Download brochure

Nieuws

Bekijk ook

Blogs

Bekijk ook

11 december '23

Bevallingsvoorbereiding 7 maart 2024

Zwangeren Opgelet! De 2e FLOOR Bevallingsvoorbereiding staat gepland op: Maandag 7 maart 19:00 – 21:30 in Monnickendam Een eenmalige workshop samen met je beval partner.

Lees meer

07 december '23

SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is

Lees meer

06 december '23

Val Analyse 21 & 22 december

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De

Lees meer