Categorie 1

12 juli '23

Wat is MSU echografie?

MSU-echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het maken van opnamen van het houdings- en bewegingsapparaat. Met behulp van deze techniek kunnen verschillende structuren zoals gewrichten, botten, spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsels en banden worden beoordeeld. MSU-echografie biedt de mogelijkheid om snel diverse aandoeningen te diagnosticeren, zoals schouder-, elleboog-, pols-, hand-, heup-, knie- of enkelproblemen.

Hoe werkt MSU-echografie?

MSU-echografie maakt gebruik van geluidsgolven die door het lichaam worden gestuurd met behulp van een gel. Deze geluidsgolven worden vervolgens door verschillende weefsels gereflecteerd. Een computer zet het gereflecteerde geluid om in afbeeldingen. De verkregen beelden worden vastgelegd en bewaard als foto’s en filmpjes, zodat ze kunnen worden vergeleken bij vervolgonderzoeken. Een MSU-echografisch wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar als u verzekerd bent voor fysiotherapie.

wat is echografie

De voordelen van MSU-echografie

MSU-echografie is snel, gemakkelijk en pijnloos. Bovendien is het een veilige techniek en kan het onderzoek zo vaak als nodig worden herhaald. De resultaten van het echografisch onderzoek stellen ons in staat snel een diagnose te stellen, wat de basis vormt voor uw persoonlijke behandelplan. Gedurende uw behandeling wordt u begeleid door een deskundige fysiotherapeut. Tijdens de behandeling kan er ook regelmatig MSU-echografisch onderzoek worden uitgevoerd om tussentijds te evalueren. Op die manier kunnen we de voortgang van uw herstel volgen en bepalen welke vervolgstappen nodig zijn. Indien nodig kunnen we u doorverwijzen naar uw huisarts of specialist.

Geschikte klachten

Als u last heeft van een van de volgende klachten of aandoeningen, kan MSU-echografie mogelijk uitkomst bieden:

 • Spier- en gewrichtspijn
 • Slijmbeursaandoeningen
 • Botaandoeningen
 • Kraakbeenaandoeningen
 • Aandoeningen van banden en gewrichtskapsels
 • Sportblessures
 • Ontstekingen in pezen (tendinopathie)
 • Rupturen (scheuren)
 • Ophoping van vocht (oedeem)
 • Cysten
 • Laesies

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Brochure

Meld u hier aan voor de brochure
Download brochure

Nieuws

Bekijk ook

Blogs

Bekijk ook

11 december '23

Bevallingsvoorbereiding 7 maart 2024

Zwangeren Opgelet! De 2e FLOOR Bevallingsvoorbereiding staat gepland op: Maandag 7 maart 19:00 – 21:30 in Monnickendam Een eenmalige workshop samen met je beval partner.

Lees meer

07 december '23

SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is

Lees meer

06 december '23

Val Analyse 21 & 22 december

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De

Lees meer