Neem contact op

Epley manoeuvre

De epley manoeuvre bestaat uit het verplaatsen van de oorkristallen vanuit het gevoelige deel van het oor naar een minder gevoelige plaats. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren fysiotherapeut bij Fysiogroep Waterland. Lees hier alles over de epley manoeuvre of neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Wanneer wordt de epley manoeuvre toegepast?

De epley manoeuvre is een behandeling voor mensen die last hebben van draaiduizeligheid. Dit heeft te maken met het evenwichtsorgaan in het binnenoor en de kristallen die zich hierin bevinden. Bij mensen die hier last van hebben, zijn deze kristallen losgeraakt en zijn ze verplaatst. Dit leidt tot prikkelingen van het evenwichtsorgaan en dit hierdoor krijgen mensen duizeligheidsklachten.

Hoe verloopt de behandeling?

Bij deze behandeling worden deze oorkristallen vanuit het gevoelige deel van het oor naar een minder gevoelige plek verplaatst. Bij deze methode worden vier bewegingen met het hoofd gemaakt waarbij iedere beweging ongeveer 30 tot 45 seconden wordt aangehouden.

De behandeling verloopt als volgt:

  1. Eerst vragen wij u om rustig te gaan liggen en het hoofd met 45 graden te draaien naar de kant van uw klachten.
  2. Na 30 tot 60 seconden (tot de duizeligheid is weggetrokken) wordt uw hoofd de andere kant op gedraaid.
  3. Na opnieuw 30 tot 60 seconden wordt de rest van uw lichaam op de zijde gedraaid waar u geen klachten heeft. Deze positie wordt ook nog eens 30 seconden vastgehouden.
  4. Tot slot helpen wij u in de zittende houding. U zult dan nog enkele seconden duizelig blijven. U moet dan nog even een minuut uw hoofd laten hangen.
  5. Vervolgens worden al deze stappen nog een- of tweemaal herhaald.

Epley manoeuvre: direct contact opnemen

Wilt u zo snel mogelijk van uw draaiduizeligheid af? Neem dan vrijblijvend contact op met onze fysiotherapeut. Onze specialisme zorgt ervoor dat uw klachten zo effectief mogelijk worden behandeld en verminderd. Uiteraard kunt u bij vragen terecht bij onze praktijk voor meer informatie over de epley manoeuvre.

Bekijk ook

sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Lees meer
kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie 

Lees meer