dry needling tenniselleboog

Helpt dry needling voor een tenniselleboog?

Met een tenniselleboog kun je behoorlijk worden belemmerd in je dagelijkse activiteiten, vooral als je een fanatieke sporter bent. Maar wat als er een oplossing is die mogelijk verlichting kan bieden? In deze blog gaan we dieper in op de vraag: helpt dry needling echt bij een tenniselleboog?

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een veelvoorkomende blessure waarbij pijn en ongemak aan de buitenkant van de elleboog optreden. Dit komt meestal door herhaalde bewegingen die spanning op de pezen en spieren in de arm veroorzaken. Artsen noemen het ook wel epicondylitis lateralis. Het treft vaak mensen die regelmatig activiteiten uitvoeren zoals tennis, typen, klussen of schilderen.

Wat zijn symptomen van een tenniselleboog?

Symptomen van een tenniselleboog zijn onder andere pijn en zwelling rond de buitenkant van de elleboog, stijfheid en krachtverlies in de arm en pijn bij het tillen van zware voorwerpen of het vasthouden van een tennisracket.

tenniselleboog dry needling

Waarom dry needling voor een tenniselleboog?

Dry needling is een behandeling die effectief kan zijn bij het verlichten van een tenniselleboog. Tijdens deze procedure worden dunne naalden in specifieke punten in de spieren, bekend als triggerpoints, geplaatst. Deze triggerpoints kunnen de bron zijn van pijn en ongemak in de arm en elleboog. Door de naalden in deze punten te plaatsen, wordt de spier gestimuleerd en ontspannen.

Dry needling verbetert niet alleen de pijn, maar het bevordert ook de bloedcirculatie en het herstel van beschadigde spieren en pezen. Hierdoor kan het genezingsproces versnellen en het risico op herhaling verminderen. Bovendien is dry needling een veilige en snelle behandeling met weinig bijwerkingen.

Meer informatie nodig over dry needling?

Kortom, dry needling blijkt een effectieve aanpak te zijn voor een tenniselleboog. Het kan goed worden gecombineerd met oefeningen die gericht zijn op het rekken en mobiliseren van de spieren. Slechts enkele sessies met dry needling kunnen al leiden tot het gewenste resultaat. Als je meer wilt weten over hoe dry needling jou kan helpen bij een tenniselleboog, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bij Fysiogroep Waterland staan we klaar om je te adviseren en te ondersteunen op jouw weg naar herstel.

U kunt contact met ons opnemen via:

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra