medical tape hoe lang laten zitten

Medical taping: hoe lang laten zitten?

Hoe lang je medical tape moet laten zitten, varieert per lichaamsdeel. Over het algemeen wordt geadviseerd om het gemiddeld 3-5 dagen te dragen.

Knieën, voeten en handen

De knieën, voeten en handen ondergaan veel beweging, waardoor medical tape minder goed blijft zitten. We raden aan om medical tape op deze gebieden gemiddeld 2-3 dagen te laten zitten.

Schouders en rug

Schouders en rug zijn minder beweeglijk dan knieën en voeten, waardoor medical tape hier langer goed blijft zitten. Je kunt het op schouders en rug doorgaans 3-5 dagen laten zitten.

Het maximum

Het maximale draagtijd van medical tape is afhankelijk van verschillende factoren zoals persoonlijke activiteiten, blessures en merk. Over het algemeen wordt geadviseerd om het maximaal 6 dagen te dragen. Hoewel sommigen beweren dat het tot 2 weken kan blijven zitten, raden wij dit af vanwege mogelijke huidirritatie. Het is het beste om de tape te vervangen zodra het ongemakkelijk begint te voelen.

Waarom blijft medical tape zo lang zitten?

Medical tape blijft over het algemeen langer zitten dan gewone tape vanwege zijn rekbaarheid, waterbestendigheid en goede hechting aan de huid. Dit voorkomt scheuren en zorgt ervoor dat de tape goed blijft zitten gedurende de draagtijd.

Ontdek de voordelen van medical taping bij Fysiogroep Waterland

Ben je benieuwd naar wat medical taping voor jou kan betekenen? Bezoek onze uitgebreide pagina over medical taping of neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies en ervaren zorg.

U kunt contact met ons opnemen via:

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra