nabehandeling manuele therapie

Nabehandeling manuele therapie

Bij manuele therapie worden er specifieke technieken toegepast om de gewrichten beter te laten functioneren en om je houding en bewegingen te verbeteren. Meestal biedt het direct verlichting. Bij het behouden van deze mobiliteit wordt er echter aandachtige nabehandeling vereist. Wij vertellen u graag meer over de nabehandeling van manuele therapie.

Wat is manuele therapie?

Bij manuele therapie worden er specifieke technieken toegepast, zodat de gewrichten beter functioneren en de houding en bewegingen worden verbeterd. Bij manuele therapie zijn de effecten meestal direct merkbaar. De bewegingsvrijheid wordt verbeterd en de pijn neemt af. Het behandelprogramma bestaat uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

nawerking manuele therapie

Bij welke klachten naar een manuele therapeut?

Manuele therapie kan een uitkomst bieden als je een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn hebt. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen zijn:

Nabehandeling bij manuele therapie is noodzakelijk

Na een enkele manuele therapie sessie zijn de symptomen meestal nog niet volledig verdwenen. Nabehandeling biedt de mogelijkheid om resterende klachten aan te pakken en verdere verbetering te bevorderen. Om de resultaten te behouden en de langdurige gezondheid te bevorderen, is nabehandeling bij manuele therapie dus onmisbaar. Het zorgt niet alleen voor directe pijnvermindering, maar het biedt ook mogelijkheden voor verdere verbetering en preventie op de lange termijn.

Waar bestaat de nabehandeling van manuele therapie uit?

De nabehandeling speelt een sleutelrol in het voorkomen van terugkerende klachten. De nabehandeling bestaat uit oefeningen, stretchen en adviezen over houding en levensstijl. Hierdoor worden de resultaten van de manuele therapie behouden en blijft de mobiliteit behouden.

U kunt contact met ons opnemen via:

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra