Categorie 1

17 september '15

Fysiotherapie en Oncologie

Uit verschillende studies is gebleken dat de algemene conditie daalt na de behandeling van kanker. Ook treedt een afname van spierkracht en spiermassa op bij ongeveer de helft van de patiënten.

Een verminderd activiteiten niveau na afloop van de behandeling draagt bij aan de instandhouding van vermoeidheid.

Hoewel gedurende de eerste twee tot vier jaar na de behandeling spontaan herstel optreedt bij het grootste deel van de patiënten, blijft bij een aantal van de patiënten ernstige vermoeidheid ook op langere termijn bestaan.

Gea Porsius (Marken) en Ellen Zutphen (Monnickendam) begeleiden oncologische patiënten na de curatieve fase met hun oncologische revalidatie, gericht op verbeteren van de algemene conditie en spierkracht. De begeleiding is op individuele basis.

Patiënten kunnen instromen aansluitend op hun primaire medische behandeling, indien er geen behoefte bestaat voor uitgebreidere (multidisciplinaire) vormen van revalidatie.

Wilt u meer informatie? Lees dan alles over fysiotherapie.

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Brochure

Meld u hier aan voor de brochure
Download brochure

Nieuws

Bekijk ook

Nieuws

Bekijk ook

Categorie 1

11 december '23

Bevallingsvoorbereiding 7 maart 2024

Zwangeren Opgelet! De 2e FLOOR Bevallingsvoorbereiding staat gepland op: Maandag 7 maart 19:00 – 21:30 in Monnickendam Een eenmalige workshop samen met je beval partner.

Lees meer

Categorie 1

07 december '23

SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is

Lees meer

Categorie 3

06 december '23

Val Analyse 21 & 22 december

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De

Lees meer