Categorie 1

07 december '23

SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is bij skiërs verreweg de meest voorkomende blessure. Hierbij is letsel aan de kniebanden als gevolg van een verdraaiing van de knie tijdens een val de meest voorkomende blessure.

Jouw fysieke conditie bepaalt het blessurerisico!

Een goede fysieke conditie, spierkracht, coördinatie en balans kan ervoor zorgen dat je een lager blessurerisico tijdens de wintersport hebt. Daarnaast kan dit er ook voor zorgen dat jij meer kan genieten van jouw welverdiende wintersport.

Om jou te begeleiden tijdens de voorbereiding op jouw wintersport geeft Fysiogroep Waterland SKI Power. Tijdens deze training ga jij in groepsverband specifiek gericht op de verschillende aspecten van het skiën trainen. Onder andere kracht, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie zullen centraal staan tijdens deze training. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zullen ervoor zorgen dat jij elke week opnieuw uitgedaagd wordt, zodat je goed voorbereid op wintersport gaat en optimaal kunt genieten van jouw vakantie.

Deze training zal iedere maandag om 16.00 uur gegeven worden, in onze dependance in Fitnessclub Monnickendam.

Wil jij meer informatie over deze training?
Mail naar r.bont@fysiogroepwaterland.nl of bel naar 0299-653499.

Geschreven door

Robin Bont

Algemene fysiotherapie, Revalidatie en Sport gerelateerde klachten
Meer over Robin Bont

Brochure

Meld u hier aan voor de brochure
Download brochure

Nieuws

Bekijk ook

Nieuws

Bekijk ook

Categorie 1

11 december '23

Bevallingsvoorbereiding 7 maart 2024

Zwangeren Opgelet! De 2e FLOOR Bevallingsvoorbereiding staat gepland op: Maandag 7 maart 19:00 – 21:30 in Monnickendam Een eenmalige workshop samen met je beval partner.

Lees meer

Categorie 1

07 december '23

SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is

Lees meer

Categorie 3

06 december '23

Val Analyse 21 & 22 december

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De

Lees meer