Categorie 1

23 september '21

Te veel mensen met ernstige hoofdpijnklachten doen er uiteindelijk te weinig mee.

Heeft u regelmatig hoofdpijn dat niet met een eenvoudige pijnstiller over gaat? Neem uw klachten serieus en maak een afspraak met ons.

Welke vormen zijn er?

Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is een zeer zeldzame vorm van hoofdpijn. De pijn treedt meestal aan een kant van het hoofd op, rond het oog. Clusterhoofdpijn komt in aanvallen. Deze aanvallen kunnen 15 minuten tot drie uur duren en kunnen vaker op een dag terugkeren.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een van de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. De pijn kan aanvoelen alsof er een strakke band om het hoofd zit. Vaak heeft spanningshoofdpijn te maken met een verhoogde spanning van de spieren (door stress) van de nek, schouders en het gezicht. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Angst en depressie kunnen ook een oorzaak van spanningshoofdpijn zijn.

Migraine

Een migraine aanval is te herkennen aan een bonzende en kloppende pijn aan een kant van uw hoofd. Het is niet te vergelijken met gewone hoofdpijn. In veel gevallen bent u overgevoelig voor fel licht en geluid. Een migraine aanval kan tot 72 uur duren.

Medicijnafhankelijke hoofdpijn

Deze vorm van hoofdpijn komt vaak voor bij mensen die vaak medicijnen slikken tegen hoofdpijn. Wanneer u maandenlang regelmatig pijnstillers slikt, kan het zo zijn dat u deze steeds meer nodig gaat hebben. Uiteindelijk zult u juist hoofdpijn krijgen als u de pijnstillers even niet slikt. Dit heeft als gevolg dat u vaker hoofdpijn krijgt en vaker pijnstillers moet slikken.

Aangezichtspijn

Als u last heeft van aangezichtspijn dan heeft u last van pijn in het gezicht. Meestal zit de pijn aan een kant van het gezicht en kunnen de pijnscheuten enkele seconden tot minuten duren. Soms komen de pijnscheuten een aantal keren per dag voor. Tussen de pijnscheuten ervaart u geen pijn.

Hormonale hoofdpijn

Hormonale hoofdpijn komt vooral bij vrouwen voor, meestal in de periode rond of tijdens de menstruatie. Een op de tien vrouwen heeft hier voor of tijdens haar menstruatie last van. De behandeling van hoofdpijn Zoals u heeft kunnen lezen zijn er verschillende vormen van hoofdpijn. Om uw hoofdpijn te behandelen is het belangrijk om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Tijdens de eerste afspraak, zal de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek doen naar de oorzaken van uw hoofdpijn. Wanneer uw klachten in kaart zijn gebracht zal de therapeut samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over uw klacht? Onze fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af.

U kunt contact met ons opnemen via: 0299-653499 / info@fysiogroepwaterland.nl / contactformulier

De behandelingen worden vergoed uit uw AV zorgverzekering.

Bron: https://www.mcno-fysiodewedren.nl/hoofdpijn-nijmegen/

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Brochure

Meld u hier aan voor de brochure
Download brochure

Nieuws

Bekijk ook

Nieuws

Bekijk ook

Categorie 1

11 december '23

Bevallingsvoorbereiding 7 maart 2024

Zwangeren Opgelet! De 2e FLOOR Bevallingsvoorbereiding staat gepland op: Maandag 7 maart 19:00 – 21:30 in Monnickendam Een eenmalige workshop samen met je beval partner.

Lees meer

Categorie 1

07 december '23

SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is

Lees meer

Categorie 3

06 december '23

Val Analyse 21 & 22 december

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De

Lees meer