Categorie 3

06 december '23

Val Analyse 21 & 22 december

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel voor u persoonlijk als voor uw omgeving. Een valongeval heeft veel impact op uw zelfredzaamheid en de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Alles begint bij het ontdekken of u een verhoogd valrisico heeft. Hierbij wordt u zich bewust van het risico dat u loopt. Om deze reden organiseren wij op donderdag 21 en vrijdag 22 december in samenwerking met de gemeente Waterland de valanalyse dagen.

Tijdens deze dagen kunt u uw valrisico laten meten door een viertal korte fysieke testen en een valanalyse middels de speciaal hiervoor ontwikkelde Smart Floor. Deze mat bevat een hoog aantal sensoren en analyseert d.m.v. een elektronisch meetsysteem uw valrisico.

Er is ook bekend dat 65-plussers vaak onvoldoende eiwitten binnen krijgen waardoor spiermassa kan afnemen en hierdoor neemt het valrisico toe. Daarom vindt er als onderdeel van de analyse ook een screening plaats door diëtist Suzanne Vonk.

Aan het eind van de analyse bespreken we met u de uitkomsten en geven wij een advies.

Meld u nu aan!
U kunt zich aanmelden via:
0299-653499 of mailen naar: info@fysiogroepwaterland.nl

De inschrijving is gratis en er staat een kopje koffie
of thee voor u klaar na afloop.

Wanneer: Donderdag 21 & Vrijdag 22 december
Waar:         Opstandingskerk Monnickendam
Voor wie: 65+ inwoners gemeente Waterland

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Brochure

Meld u hier aan voor de brochure
Download brochure

Nieuws

Bekijk ook

Nieuws

Bekijk ook

Categorie 1

11 december '23

Bevallingsvoorbereiding 7 maart 2024

Zwangeren Opgelet! De 2e FLOOR Bevallingsvoorbereiding staat gepland op: Maandag 7 maart 19:00 – 21:30 in Monnickendam Een eenmalige workshop samen met je beval partner.

Lees meer

Categorie 1

07 december '23

SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is

Lees meer

Categorie 3

06 december '23

Val Analyse 21 & 22 december

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De

Lees meer