Categorie 1

25 maart '21

Veilig naar de fysiotherapeut, bij Fysiogroep Waterland kan het nog steeds!

Inmiddels zijn we alweer een jaar bekend met het coronavirus. Niemand had kunnen voorzien wat we afgelopen jaar hebben meegemaakt en de situatie waar we nu nog steeds in zitten. Uit onderzoek is gebleken dat voornamelijk oudere mensen en mensen met een chronische ziekte minder gebruik maken van fysiotherapie. Dit komt door de angst die heerst om toch het virus op te lopen. Dit vinden wij erg spijtig, omdat het juist zo belangrijk is om in beweging te blijven en te blijven werken aan uw herstel. Wij doen er alles aan om uw veiligheid te waarborgen. Binnen onze praktijk gelden strenge maatregelen om de kans op een besmetting te minimaliseren. Welke dit precies zijn? We leggen het nogmaals uit.

De 1,5 meter maatregel

Het bewaren van 1,5 meter tijdens de behandeling zelf kunnen wij niet waarborgen. Wel zorgen wij dat wij geruime afstand bewaren van je gezicht en dragen wij te allen tijde een mondkapje en vragen jou hetzelfde te doen. Helaas moeten wij het schudden van de hand bij een begroeting nog steeds afslaan. Wij zullen jou met open armen ontvangen en hopelijk zie je, ondanks het mondkapje, dat wij jou begroeten met een lach.

De hygiënemaatregelen

Omdat de 1,5 meter lastig is om te waarborgen tijdens de behandeling zelf, zijn wij extra streng op de hygiënemaatregelen die worden getroffen in de praktijk. Dit begint bij de persoonlijke hygiëne: handen wassen en/of desinfecteren. Ook dragen wij altijd een mondkapje om verspreiding te voorkomen. Wij verwachten van jou hetzelfde.

Daarnaast willen wij jou vragen om een groot badlaken mee te nemen. Zo is de behandeltafel schoon en kans op besmetting kleiner. Uiteraard worden de praktijkruimtes continu schoongemaakt met desinfecterende schoonmaakmiddelen.

Uw bezoek aan de praktijk

Wij vragen aan al onze patiënten om alleen naar de praktijk te komen. Mocht je begeleiding nodig hebben, dan vragen wij of jouw gezelschap even buiten kan wachten tot je klaar bent. Wij vragen jou om niet te vroeg naar onze praktijk te komen. Zo voorkomen we drukte in de wachtkamers. Ben je toch wat vroeg en nog niet aan de beurt? Dan kun je in onze wachtkamer wachten. Deze is volledig ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM.

Uiteraard willen wij niet dat er mensen die mogelijk het coronavirus hebben bij ons in de praktijk komen. Heb je klachten? Neem contact met ons op en wij kunnen gewenst de afspraak omzetten naar een online consult zodat je toch de gewenste begeleiding krijgt.

Toch twijfels? Neem contact met ons op!

Wij kunnen jou verzekeren dat onze praktijk een veilige ruimte is, waar de kans op besmetting nihil is. Mocht je het fijn vinden om voor je afspraak het één en ander in je situatie te bespreken, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.

Je kunt ons bereiken via: 0299-653499 / info@fysiogroepwaterland.nl / contactformulier

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Brochure

Meld u hier aan voor de brochure
Download brochure

Nieuws

Bekijk ook

Nieuws

Bekijk ook

Categorie 1

11 december '23

Bevallingsvoorbereiding 7 maart 2024

Zwangeren Opgelet! De 2e FLOOR Bevallingsvoorbereiding staat gepland op: Maandag 7 maart 19:00 – 21:30 in Monnickendam Een eenmalige workshop samen met je beval partner.

Lees meer

Categorie 1

07 december '23

SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is

Lees meer

Categorie 3

06 december '23

Val Analyse 21 & 22 december

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De

Lees meer