SKI POWER – Goed voorbereid op wintersport

Jaarlijks gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Onder alle wintersporters krijgt 1 op de 17 mensen een blessure tijdens de wintersportvakantie. Een knieblessure is bij skiërs verreweg de meest voorkomende blessure. Hierbij is letsel aan de kniebanden als gevolg van een verdraaiing van de knie tijdens een val de meest voorkomende blessure.

Jouw fysieke conditie bepaalt het blessurerisico!

Een goede fysieke conditie, spierkracht, coördinatie en balans kan ervoor zorgen dat je een lager blessurerisico tijdens de wintersport hebt. Daarnaast kan dit er ook voor zorgen dat jij meer kan genieten van jouw welverdiende wintersport.

Om jou te begeleiden tijdens de voorbereiding op jouw wintersport geeft Fysiogroep Waterland SKI Power. Tijdens deze training ga jij in groepsverband specifiek gericht op de verschillende aspecten van het skiën trainen. Onder andere kracht, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie zullen centraal staan tijdens deze training. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zullen ervoor zorgen dat jij elke week opnieuw uitgedaagd wordt, zodat je goed voorbereid op wintersport gaat en optimaal kunt genieten van jouw vakantie.

Deze training zal iedere maandag om 16.00 uur gegeven worden, in onze dependance in Fitnessclub Monnickendam.

Wil jij meer informatie over deze training?
Mail naar r.bont@fysiogroepwaterland.nl of bel naar 0299-653499.

Met vriendelijke groet,

Robin Bont
Sportfysiotherapeut | Fysiotherapeut | Leefstijlcoach
Fysiogroep Waterland

U kunt contact met ons opnemen via:

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra