Medical taping

Medical taping is een vorm van tapen om lichamelijke problemen te voorkomen en verhelpen. Deze tape ondersteunt het spierstelsel en het genezingsproces van het lichaam, zonder dat de beweging wordt beperkt. Daarnaast kan het ook de neurologische systemen beïnvloeden. Wilt u meer weten over medical taping? Lees dan gerust verder.

Wanneer wordt medical taping toegepast?

Medisch tapen wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo wordt het gebruikt bij de nabehandeling van blessures en bij de behandeling van klachten die ontstaan door overbelasting. Daarnaast wordt het ook gebruikt om ontstekingen en vochtophopingen te verminderen. Dit ontstaat meestal bij sportblessures.

Verder wordt het ook nog toegepast om uitstralende pijn te verminderen. Medical taping is dus een behandeling die in veel situaties kan worden toegepast. Bovendien blijkt deze ook zeer effectief.

De voordelen van medisch tapen

Medisch tapen kan verschillende voordelen hebben voor het lichaam, namelijk:

 • De druk wordt direct vermindert
 • Ondersteund te spieren
 • Directe afname van de pijn
 • Bewegingsvrijheid wordt niet beperkt
 • Spierfuncties worden verbeterd
 • Vermindert ontstekingen en vochtophopingen

Wordt medisch tapen vergoed?

Een veelgestelde vraag die vaak wordt gesteld is of medical taping wordt vergoed. Deze manier van tapen is in de meeste gevallen een normale fysiotherapeutische behandeling. Daarom wordt het in de meeste gevallen vergoedt door de zorgverzekeraar. Als u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft, zullen deze behandelingen dus worden vergoed door de zorgverzekering.

Op welke lichaamsdelen kan medical taping worden toegepast?

Medical tape kan op verschillende lichaamsdelen worden gebruikt, maar het gebeurd vooral op de volgende lichaamsdelen:

 • Arm
 • Rug
 • Knie
 • Voet
 • Schouder
 • Bovenbeen

Vrijblijvend contact opnemen

Wilt u advies of wilt u direct een afspraak maken voor medisch tapen? De fysiotherapeuten bij Fysiogroep Waterland staan voor u klaar. Neem nu vrijblijvend contact met ons op. Het is ook mogelijk om te bellen naar 0299 – 65 34 99 Of te mailen naar: info@fysiogroepwaterland.nl. Wij zijn u graag van dienst!

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Contact

Heeft u vragen of wilt u informatie?
Neem contact op

Brochure

Meld u hier aan voor onze brochure
Brochure download

Specialiteiten

Bekijk ook

Onze specialiteiten

Bekijk ook
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie helpt bij het verbeteren van uw prestaties en het voorkomen van toekomstige blessures. Als sporter is het belangrijk om in topconditie te blijven en optimaal

Lees meer
Revalidatie na nekoperatie

Revalidatie na een nekoperatie is van zeer groot zeer belang voor het algehele herstel. Daarom begint dit proces van revalideren al snel na de operatie door middel van fysiotherapie. De dag

Lees meer
Revalidatie na enkeloperatie

Revalidatie na een enkeloperatie is een zeer belangrijk onderdeel van het algehele herstel. De enkel, waarmee het onderste en het bovenste spronggewricht mee aangeduid wordt, is

Lees meer
Revalidatie na rugoperatie

Revalidatie na een rugoperatie start al in het ziekenhuis. Er zal een fysiotherapeut bij u langs komen om advies te geven over houding en bewegingen. Ook zal er

Lees meer