Revalidatie na knieoperatie

Revalidatie na knieoperatie is een herstelproces dat steeds vaker voorkomt. Het herstel proces kan een lange tijd in beslag nemen, maar verschilt van persoon tot persoon.  Fysiogroep Waterland begrijpt het belang om in een fijne omgeving te revalideren. Om uw knie na operatie weer verantwoord te gebruiken en om verloren kracht terug te krijgen.

Hoe lang duurt de revalidatie na knieoperatie?

Na een knieoperatie wordt er 2 tot 6 weken berekend voor het lopen met krukken voor de ondersteuning en om te voorkomen dat u valt. Na deze tijd kunt u in overleg met de fysiotherapeut afbouwen. De duur van de fysiotherapie zal afhangen van uw persoonlijke behandelplan. Gedurende het begin van de behandeling zal gekeken worden naar uw thuis situatie en ook naar uw werkomgeving. Maar ook kunt u aangeven welke doelen u wilt realiseren. Gemiddeld duurt de herstelfase tussen de 6 weken en 4 maanden afhankelijk van de conditie van de knie pre-operatief. Grote kans dat u binnen deze periode de mobiliteit van de knie terug heeft en u de dagelijkse routine weer kan oppakken. Soms duurt het echter tot een jaar om tot een gewenst eindresultaat te komen.

revalidatie_na_knieoperatie

Richtlijnen herstel

Het looppatroon en de opbouw hiervan is een belangrijk aandachtspunt gedurende een knieoperatie. Bij het revalidatie na knieoperatie krijgt u oefeningen mee. Deze oefeningen kunt u thuis kunt uitvoeren. Doordat de spieren rondom de knie aan kracht hebben verloren, is het belangrijk dat  u regelmatig oefent. Ter bevordering van het algehele herstel is het belangrijk dat u zich na de fysio sessies, aan de richtlijnen van de oefeningen houdt.

Revalideren na knieoperatie

Revalideren na een knieoperatie is een intensief proces waar wij u bij kunnen ondersteunen. Wij hebben een divers team dat bestaat uit de beste specialisten voor de juiste zorg en begeleiding. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat geen vraag onbeantwoord blijft. Wij zetten ons in voor uw gewenste herstel en staan u bij gedurende het gehele revalidatieproces.