Neem contact op

Revalidatie na operatie

Revalidatie na operatie houdt in, dat u wordt verwezen naar een fysiotherapiepraktijk. Bij een fysiotherapiepraktijk wordt er een fysiotherapeut aan u gekoppeld. Deze fysiotherapeut is gespecialiseerd in houden en beweging. Het doel hierin is het voorkomen, verhelpen en verminderen van lichamelijke klachten. Uw behandeling is gericht op uw persoonlijke situatie. Vervolgens wordt er gekeken naar uw wensen en beperkingen. Daarop vormen wij realistische doelen. Daarna zal uw fysiotherapeut beslissen welke fysio technieken en intensiteit  bijdragen bij het herstelproces. Hieruit volgt uw persoonlijke behandelplan.

Revalidatie na operatie traject

Fysiogroep Waterland biedt een breed palet van diensten. Denk hierbij aan manuele therapie, oefentherapie, echografie, handtherapie en shockwave therapie. In het geval van operatie herstel bieden wij oefentherapie en revalidatie aan. Oefentherapie na een operatie en tijdens uw revalidatie is van essentieel belang. Met dit traject is het doel om het hoogst haalbare niveau van functioneren in uw dagelijks bezigheden te behalen.

Begeleiding revalidatie na operatie

Ten eerste vindt er aan het begin van uw revalidatietraject altijd een uitgebreid onderzoek plaats. Wij brengen uw gezondheidsproblemen, gewrichtsfunctie en spierfunctie in kaart. Ten tweede ontstaat hier het behandelplan uit. Aan de hand van dit plan bespreekt u met uw therapeut de persoonlijke doelen. Vervolgens wordt uw behandelplan aan de hand van intensieve begeleiding gevormd. Deze begeleiding vindt plaats op het gebied van:

  • Voorlichting op het gebied van herstel en prognose
  • Krachtverlies tegengaan
  • Conditieopbouw en behoud, door middel van training
  • Omgaan met grenzen en mogelijkheden in uw bezigheden
  • Het voorkomen, verhelpen en verminderen van lichamelijke klachten
revalidatie_na_operatie
revalidatie na operatie

Revalidatie na operatie specialisme

Fysiogroep Waterland biedt gespecialiseerde fysiotherapie aan op het gebied van revalidaties na operatie. Wij gaan uit van de volgende lichaamsgebieden:

Staat uw soort revalidatie hier niet bij? Ook in dit geval is het verstandig om alsnog contact met ons op. Want onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het ondersteunen bij uiteenlopende soorten van lichamelijk herstel. Zo kunnen wij kijken in hoeverre wij u hulp kunnen bieden.

Maak een afspraak

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Ons team bestaat uit specialisten voor de juiste zorg en begeleiding. Neem gerust vrijblijvend contactmet ons op. Wij willen ervoor zorgen dat geen vraag onbeantwoord blijft. Ons team zet zich in voor uw gewenste herstel, bieden een behandelplan op maat aan en staan u bij gedurende het gehele revalidatieproces.

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Bekijk ook

kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie 

Lees meer

Sportfysiotherapie

Lees meer