Revalidatie na nekoperatie

Revalidatie na een nekoperatie is van zeer groot zeer belang voor het algehele herstel. Daarom begint dit proces van revalideren al snel na de operatie door middel van fysiotherapie. De dag na de operatie komt de fysiotherapeut bij u langs. Afhankelijk van het behandelplan, dat u samen met de neurochirurg heeft opgesteld, verloopt dit herstelproces verder. De fysiotherapeut zal afspraken met u maken aangaande de activiteiten die u zelfstandig kan gaan uitvoeren. Voor het volgende deel van de revalidatie kunt u bij Fysiogroep Waterland terecht. Graag vertellen wij u over ons persoonlijk behandelplan. Lees hier verder of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Fysiotherapie revalidatie na nekoperatie

Na thuiskomst is de fysiotherapie een essentieel onderdeel van de revalidatie. Fysiogroep Waterland begrijpt het belang van de juiste zorg en begeleiding bij een ingrijpende operatie zoals een nekoperatie. Daarom bieden wij een persoonlijk behandelplan aan. Uw fysiotherapeut begeleid u gedurende het traject. Wij bieden professionele, maar ook een persoonlijke benadering van de begeleiding aan. Ten eerste zal de behandeling starten met een blik op de thuissituatie en werkomgeving. Ten tweede wordt er samen besproken welke soorten doelen jullie willen behalen gedurende het herstel traject. Hoelang de revalidatie na een operatie zal duren verschilt per persoon. Fysiogroep Waterland begrijpt het belang om in een comfortabele omgeving te kunnen revalideren.

revalidatie_na_nekoperatie

Richtlijnen herstel

Na een nekoperatie zijn er vaak een aantal symptomen die u mogelijk gaat ondervinden zoals, stijfheid, verminderde stabiliteit, en vochtvorming. Ook zult u in bepaalde maten verlies van functie, kracht en conditie ondervinden. Uw behandeling voor herstel zullen hierop gericht zijn. Bovendien zal gedurende het herstel de pijn afnemen en risico op schade zal beperkt worden.

Begeleiding voor de revalidatie na nekoperatie

Revalideren na een nekoperatie is een langdurig proces waar wij u bij kunnen ondersteunen. Het Fysiogroep Waterland team bestaat uit specialisten voor de juiste zorg en deskundige begeleiding. U kunt contact met ons opnemen om uw mogelijke behandeling te bespreken. Ons doel is uw herstel en wij staan u bij gedurende het gehele revalidatieproces.