Revalidatie na schouderoperatie

Revalidatie na schouderoperatie begint de dag na de operatie. Uw fysiotherapeut zal uitleg geven over de bewegingsmogelijkheden van de schouder. De therapeut zal uitleg geven over de oefeningen die in het begin voorrang hebben. Deze oefeningen hebben ten eerste het doel om het gewricht weer soepel te krijgen. Daarna om ook de beweeglijkheid te vergroten. En uiteindelijk ook om de spierkracht te vergroten. Na een schouderoperatie verwijst het ziekhuis de schouderoperatie patiënten vrijwel altijd naar een fysiotherapeut. Al snel na de operatie kunt u bij ons starten met het revalidatietraject. Hoe de rest van de revalidatie eruit zal zien verschilt per persoon. De opbouw van de behandeling zal per persoon zorgvuldig door ons team bekeken.

Fysiotherapie na operatie

Om goed te herstellen, is de juiste begeleiding nodig in de vorm van voorlichting. Dit houdt in dat er huiswerkoefeningen en een oefenprogramma gericht op kracht, mobiliteit en conditie wordt aangeboden. Deze behandeling is ingedeeld in verschillende fases. Deze fases zullen op verschillende snelheden worden doorlopen. Dat is na iedere soort schouderoperatie anders. Uw fysiotherapeut begeleidt u gedurende het hele traject. Uw behandelaar biedt u een professionele en bovendien ook persoonlijk benadering van de begeleiding aan. Gedurende het begin van de behandeling zal gekeken worden naar uw thuis situatie en ook naar uw werkomgeving. Maar ook kunt u aangeven welke doelen u wilt realiseren.

revalidatie_na_schouderoperatie

Hoelang duurt de revalidatie

Voor een revalidatie na schouderoperatie, kunt u kunt rekening houden met een totale herstel duur van gemiddeld drie maanden. Let wel op dat deze herstel periode soms wel kan oplopen tot negen maanden. Maar nogmaals, deze duur verschilt per persoon. Ongeveer 80 tot 90 procent van de mensen boeken binnen drie tot zes maanden een goed herstelresultaat.

Revalidatie na een schouderoperatie voor u?

Revalideren na een schouderoperatie is een langdurig proces waar wij u bij kunnen ondersteunen. Ons team bestaat uit specialisten die u de juiste zorg en begeleiding kunnen bieden. Tot slot kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, via whatsapp, telefonisch en via de email. Wij zetten ons in voor uw gewenste herstel en staan u bij gedurende het gehele revalidatieproces.