Neem contact op

Elleboog pijn

Wat is het?

De elleboog is een gewricht tussen de bovenarm en de onderarm. Dit gewricht zorgt ervoor dat u de onderarm kunt buigen. Wanneer u hier pijn heeft, kan dit heel vervelend zijn. U gebruikt de arm natuurlijk constant. Als u deze klachten heeft, kunt u last hebben van een tenniselleboog of een slijmbeursontsteking. Een ontsteking gaat meestal vanzelf weg, maar als de pijn aanhoudt, heeft u waarschijnlijk een tennis- of golfelleboog.

Wat is de oorzaak van elleboog pijn?

Pijn aan de elleboog kan soms acuut ontstaan. Dit kan ontstaan wanneer u bijvoorbeeld tegen iets aan botst of een verkeerde beweging maakt. Het kant echter ook geleidelijk ontstaan. Dit is vaak het geval bij een tenniselleboog. Deze klachten ontstaan namelijk meestal door overbelasting van de elleboog. Dat kan gebeuren door te lang zwaar tillen of verkeerd bewegen, maar het kan ook komen door het uitvoeren van verschillende sporten. Denk hierbij aan sporten als tennis en golf.

Wat zijn de symptomen?

Meestal wanneer u elleboogklachten heeft, heeft u te maken met een tenniselleboog. De volgende symptomen komen vaak voor bij deze klacht:

  • Pijn aan binnenzijde van elleboog
  • Hevige/onaangename pijn in rust
  • Elleboog kan niet volledig strekken
  • Soms een uitstralende pijn in de onderarm richting de hand
  • Drukpijn op of bij botuitsteeksel van elleboog
  • In de vuist knijpen met een gestrekte elleboog doet pijn
  • Onderhands tillen wekt pijn op

Hoe kun je elleboog pijn behandelen?

Als u elleboogklachten ervaart, kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht voor informatie, advies en oefeningen. Deze kunnen helpen de pijn te verminderen. Indien de pijn aanhoudt, kunt u ook bij ons terecht voor shockwave therapie. Dit is een nieuwe behandeling en levert veel goede resultaten. Dit kan u dus helpen bij uw herstel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het behandelen van uw elleboog pijn of voor meer informatie.

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Bekijk ook

tfcc letsel

TFCC letsel

TFCC is een afkorting van Triangular Fibrocartilage Complex. Letsel van het TFCC kan klachten aan de onderarm en pols veroorzaken.
Lees meer
gebroken duim

Gebroken duim

Een gebroken duim is een pijnlijke breuk in één of meerdere kootjes van de vinger. Duimblessures kunnen ontstaan tijdens het sporten, maar kunnen ook veroorzaakt worden door verkeerde draaibewegingen.
Lees meer