Neem contact op

Kaakklachten

Kaakklachten ontstaan in de meeste gevallen door het kaakgewricht of de kaakspieren. Veel mensen hebben onbewust last van kaakklachten. Het is dan ook belangrijk dat, wanneer u last heeft van onderstaande klachten, er contact op wordt genomen met een kaakfysiotherapeut.

Meest voorkomende kaakklachten

  • Pijn in het kaakgewricht
  • Kaak uit de kom
  • Scheef openen van de mond
  • Het openen van de mond is beperkt
  • De kauwspieren zijn vermoeid
  • Knakkende kaak

kaakklachten

Ontstaan van de klachten

Klachten in de kaak worden vaak veroorzaakt door het overbelasten van het kaakgewricht. U zult waarschijnlijn denken, het kaakgewricht wordt sowieso altijd vaak overbelast. Dat klopt. Echter kan het kaakgewricht dus overbelast worden door het onnodig bewegen van de kaak. De klachten in de kaak kunnen pas ontstaan, wanneer de overbelasting al een lange tijd aanwezig is.

Veel belemmering

Voor veel mensen kunnen deze kaakklachten voor veel belemmering zorgen in het dagelijks leven. Vaak leiden bovenstaande klachten tot moeite met gapen, kauwen en vaak zelfs praten.

Wat kan ik zelf doen om de klachten te verminderen?

  • Probeer de kauwspieren zoveel mogelijk te laten ontspannen
  • Probeer het te vaak openen van de mond te vermijden

Behandeling

Kaakklachten kunnen behandeld worden door onze fysiotherapeuten door middel van kaakfysiotherapie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een consult met onze specialisten.

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Bekijk ook

gebroken schouder

Gebroken schouder

Het schoudergewricht bestaat uit een kop en een kom. Schouders kunnen breken wanneer iemand op de arm landt of direct op de schouder. Meestal een breuk van de kop van de schouder (een schouderfractuur).
Lees meer
gebroken enkel

Gebroken enkel

De enkel kan op meerdere plaatsen breken. Het kan aan de buitenkant (het onderste deel van de kuitbeen) en aan de binnenkant breken en in sommige gevallen de achterkant.
Lees meer