middenrif pijn
Neem contact op

Middenrif pijn

Middenrifpijn komt relatief vaak voor in Nederland. U bent dus absoluut niet de enige. Hier leest u alles over de oorzaken, symptomen en de behandeling van middenrif klachten. Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen voor het maken van een afspraak.

Oorzaken van middenrifpijn

Wanneer u klachten heeft aan het middenrif, dan ervaart u deze pijn aan de middenrifspier. Deze scheidt de borstkas van de buik. Deze spier speelt een hele belangrijke rol bij het ademhalingsproces. Eigenlijk is de oorzaak van middenrif pijn in vaak onbekend. Het kan ontstaan wanneer u te zwaar geteld heeft, uw rug heeft verdraaid of wanneer u een vreemde beweging heeft gemaakt. Soms kan het ook ontstaan na een chirurgische ingreep.

Symptomen van pijn aan het middenrif

Indien u last heeft van het middenrif, dan kan dat zich op verschillende manieren uiten. Dit is meestal afhankelijk van de oorzaak van de pijn. Hieronder worden een aantal veel voorkomende symptomen beschreven:

  • Spierspasmen
  • Kortademigheid / ademhalingsproblemen
  • Het is lastig om diep in en uit te ademen
  • Pijn in het midden van de rug
  • Een steek in de zij wanneer u sport of beweegt
  • Pijn wanneer u niest of hoest
  • Pijn rond de ribben of op de borst (een drukkend gevoel)
  • Behandeling voor middenrif pijn

Als u klachten ervaart aan het middenrif, kunt u bij een van onze fysiotherapeuten terecht voor informatie, advies en oefeningen. Manuele therapie kan u helpen indien uw klachten te maken hebben met bewegingspatronen, immobiliteit of een hoogstand van het middenrif. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het behandelen van uw pijn aan het middenrif. Uiteraard kunt u ons ook bereiken indien u behoefte heeft aan meer informatie. Wij helpen u graag verder!

Bekijk ook

Gescheurde meniscus

Een gescheurde meniscus kan ontstaan door een knieverdraaiing of een diepe hurkbeweging. In de meeste gevallen gebeurt dit tijdens het sporten.
Lees meer
copd

COPD

COPD is een ziekte van de longen die niet geneesbaar is. Deze ziekte komt bijna altijd door roken. Bij deze ziekte heb je minder zuurstof en wordt ademen moeilijker.
Lees meer