Neem contact op

Nekklachten

Wat is nekpijn?

Nekklachten komen veel voor bij mensen. Deze klachten kunnen stijfheid en pijn zijn. Dit zorgt er meestal voor dat u lichamelijk minder kan bewegen. Deze pijn is meestal voelbaar bij de spieren, de banden en de gewrichten. Indien de nekpijn acuut is, kan dit behoorlijk pijn doen. Dit verdwijnt meestal weer na een aantal dagen.

De oorzaken van nekklachten

Een veel voorkomende oorzaak van nekklachten is een verkeerde houding. Dit kan bijvoorbeeld een verkeerde houding zijn als je achter je computer zit of als je veel eenzijdig werk doet waarbij de nek veel wordt belast. De nek spant zich dan extra in en hierdoor kunnen de nekspieren en/of schouderspieren overbelast raken. Hierdoor kan de nek pijn gaan doen en stijf worden.

Verder kunnen ook vermoeidheid, spanning, stress en trauma’s de oorzaak zijn van uw nekklachten. Indien de nekpijn acuut is, dan komt dit vaak door een verkeerde beweging. Dit kan ook komen na een val of stoot tijdens bijvoorbeeld het sporten. Tot slot kan nekartrose of een nekhernia nog voor klachten zorgen.

Wat zijn de symptomen?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren bij nekpijn. We zetten een aantal veel voorkomende symptomen voor u op een rijtje:

  • Hoofdpijn
  • Zeurende pijn aan de nek
  • Plotselinge pijn in de nek
  • Moeite met het draaien van hoofd
  • Stijf gevoel in nek (en soms schouders)
  • Uitstralende pijn naar schouders of armen

Behandeling van nekklachten

Als u nekklachten ervaart, kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht voor informatie, advies en oefeningen. Deze kunnen helpen de nekpijn te verminderen. U kunt ook bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Dit kan u helpen bij het herstellen of verminderen van uw nekpijn. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het behandelen van uw nekklachten of voor meer informatie.

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut

Meer over Jos Kooistra

Bekijk ook

reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis is een vorm van ontstekingsreuma die heel vaak voorkomt. Bij deze aandoening is het afweersysteem van het lichaam ontregeld, hierdoor kunt u chronische ontstekingen in de gewrichten krijgen.
Lees meer
gebroken enkel

Gebroken enkel

De enkel kan op meerdere plaatsen breken. Het kan aan de buitenkant (het onderste deel van de kuitbeen) en aan de binnenkant breken en in sommige gevallen de achterkant.
Lees meer