nekklachten
Neem contact op

Nekklachten

Wat is nekpijn?

Nekklachten komen veel voor bij mensen. Deze klachten kunnen stijfheid en pijn zijn. Dit zorgt er meestal voor dat u lichamelijk minder kan bewegen. Deze pijn is meestal voelbaar bij de spieren, de banden en de gewrichten. Indien de nekpijn acuut is, kan dit behoorlijk pijn doen. Dit verdwijnt meestal weer na een aantal dagen.

De oorzaken van nekklachten

Een veel voorkomende oorzaak van nekklachten is een verkeerde houding. Dit kan bijvoorbeeld een verkeerde houding zijn als je achter je computer zit of als je veel eenzijdig werk doet waarbij de nek veel wordt belast. De nek spant zich dan extra in en hierdoor kunnen de nekspieren en/of schouderspieren overbelast raken. Hierdoor kan de nek pijn gaan doen en stijf worden.

Verder kunnen ook vermoeidheid, spanning, stress en trauma’s de oorzaak zijn van uw nekklachten. Indien de nekpijn acuut is, dan komt dit vaak door een verkeerde beweging. Dit kan ook komen na een val of stoot tijdens bijvoorbeeld het sporten. Tot slot kan nekartrose of een nekhernia nog voor klachten zorgen.

Wat zijn de symptomen?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren bij nekpijn. We zetten een aantal veel voorkomende symptomen voor u op een rijtje:

  • Hoofdpijn
  • Zeurende pijn aan de nek
  • Plotselinge pijn in de nek
  • Moeite met het draaien van hoofd
  • Stijf gevoel in nek (en soms schouders)
  • Uitstralende pijn naar schouders of armen

Behandeling van nekklachten

Als u nekklachten ervaart, kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht voor informatie, advies en oefeningen. Deze kunnen helpen de nekpijn te verminderen. U kunt ook bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Dit kan u helpen bij het herstellen of verminderen van uw nekpijn. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het behandelen van uw nekklachten of voor meer informatie.

Bekijk ook

gebroken schouder

Gebroken schouder

Het schoudergewricht bestaat uit een kop en een kom. Schouders kunnen breken wanneer iemand op de arm landt of direct op de schouder. Meestal een breuk van de kop van de schouder (een schouderfractuur).
Lees meer
gebroken duim

Gebroken duim

Een gebroken duim is een pijnlijke breuk in één of meerdere kootjes van de vinger. Duimblessures kunnen ontstaan tijdens het sporten, maar kunnen ook veroorzaakt worden door verkeerde draaibewegingen.
Lees meer