Schouderklachten

Schouderklachten kunnen ervoor zorgen dat u wordt beperkt bij uw dagelijkse bezigheden. U voelt dan pijn rond het schoudergewricht. Deze pijn voelt u wanneer u uw bovenarm beweegt, maar vaak ook als u hem stil houdt. Lees hier alles over de oorzaken, symptomen en fysiotherapie behandeling van schouderklachten.

De oorzaken van schouderklachten

Schouderklachten kunnen geleidelijk, maar ook plotseling ontstaan. In sommige gevallen komt het door overbelasting van de schouder. Wanneer u lang en vaak dezelfde beweging maakt, kan er irritatie of ontsteking ontstaan. Verder kan het ook komen door een verkeerde beweging. Meestal is het onduidelijk hoe de schouderklachten zijn ontstaan.

Wat zijn de symptomen van schouderklachten?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren wanneer u schouderpijn heeft. Zo kunt u pijn hebben rond het schoudergewricht wanneer u uw bovenarm beweegt. Dit kan stekende of zeurende pijn zijn. Deze pijn kan u ook ervaren wanneer u de schouder stil houdt, bijvoorbeeld wanneer u in een stoel zit of wanneer u op bed ligt. Deze pijn kan zich uitstralen naar de schouderbladen. Door deze klachten kan u uw arm vaak niet goed bewegen. Hierdoor kan het dagelijkse bezigheden belemmeren en soms ook uw werk, bijvoorbeeld wanneer u in de bouwsector werkt.

Wat voor aandoening kan ik hebben?

Schouderpijn kan verschillende oorzaken hebben. Sommige aandoeningen hebben een bepaald klachtenpatroon.  Een aantal voorbeelden van aandoeningen waar u last van kan hebben zijn:

Hoe kunnen schouderklachten behandelt worden?

Wanneer u schouderklachten ervaart, is het belangrijk om zware belasting en bewegingen te vermijden. Deze kunnen de pijn verergeren. Bovendien is het ook belangrijk om rust te houden. Indien de klachten blijven, kan shockwave therapie u helpen bij het verhelpen van uw klachten. Deze therapie is nog redelijk nieuw en blijkt zeer effectief. Shockwave therapie kan u dus goed helpen bij het verminderen van uw schouderpijn! Neem contact met ons op voor meer informatie en begeleiding.

Geschreven door

Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Brochure

Meld u hier aan voor onze brochure
Download brochure

Klachten

Bekijk ook

Klachten

Bekijk ook
Kaakklachten

Kaakklachten ontstaan in de meeste gevallen door het kaakgewricht of de kaakspieren. Veel mensen hebben onbewust last van kaakklachten. Het is dan ook belangrijk dat, wanneer

Lees meer
Kaak uit de kom

Een kaak uit de kom kan ontstaan, wanneer de mond te ver wordt geopend. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het gapen. De kop van het kaakgewricht kan

Lees meer
Temporomandibulaire dysfunctie

Temporomandibulaire dysfunctie (TMD) is een aandoening die veel voorkomt. De aandoening zorgt ervoor dat de functionaliteit van de kaak minder wordt. Denk hierbij aan kauwen of

Lees meer
Knakkende kaak

Een knakkende kaak komt bij veel mensen in Nederland voor. Je bent dus absoluut niet de enige. Tijdens het openen van de mond of bijvoorbeeld gapen, ervaren

Lees meer