Revalidatie na enkeloperatie

Revalidatie na een enkeloperatie is een zeer belangrijk onderdeel van het algehele herstel. De enkel, waarmee het onderste en het bovenste spronggewricht mee aangeduid wordt, is een ingewikkeld en kwetsbaar gewricht. Ten opzichte van de rest van het been, is de enkel relatief klein en smal. Maar ons hele lichaamsgewicht vindt hier steun op. Per operatie verschilt de duur van de revalidatie na operatie. Wij vertellen je graag over het verloop van de fysiotherapie en het verloop van het revalidatieproces. Lees verder over de voordelen van de professionele behandeling bij Fysiogroep Waterland.

Revalidatie duur na operatie

Hoelang de revalidatie zal duren hangt niet alleen af van het soort operatie, maar het verschilt ook per persoon. Daarom bieden wij een persoonlijk behandelplan aan. Uw fysiotherapeut begeleid u gedurende het gehele traject. Hierin bieden wij professionele en bovendien persoonlijke benadering van de begeleiding aan. Ten eerste zal de behandeling starten met een blik op de thuissituatie en op de werkomgeving. Ten tweede wordt er samen vastgesteld welke doelen jullie willen realiseren gedurende het herstel traject. Fysiogroep Waterland begrijpt het belang om in een fijne omgeving te kunnen revalideren. Uw revalidatieproces is van belang om uw enkel na de operatie weer verantwoord te kunnen gebruiken en om de verloren kracht weer terug te krijgen.

revalidatie_na_enkeloperatie

Behandeling revalidatie na enkeloperatie

Bij de uitvoering van een enkeloperatie ontstaat de mogelijkheid dat pezen en ligamenten opgerekt worden. Door het oprekken ontstaat kwetsbaarheid in de enkel. Hierdoor verliest de enkel de stabiliteit. Het ligament is een bindweefselband. Het is een band- of bindweefsel strook dat de botten en kraakbeenderen met elkaar verbindt. Pezen zijn de verbindingen tussen het bot en de spier. Beiden zijn slecht doorbloed en daardoor herstellen deze langzaam. Gedurende het herstelproces is het van belang om de enkel te ontlasten, maar ook voldoende te belasten om zo de kracht van de spieren en pezen terug te krijgen. Uw fysiotherapeut zal hier de focus op leggen. Het doel van deze herstelperiode is om zowel de mobiliteit als de stabiliteit te herstellen. Door de kracht van de spieren te trainen, houdt u de kans op nieuwe blessures kleiner.

Revalideren na een enkeloperatie  

Revalideren na enkeloperatie is een langdurig proces waar wij u graag bij ondersteunen. Het Fysiogroep Waterland team bestaat uit specialisten voor de juiste zorg en begeleiding. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via whatsapp, telefonisch en ook via de email. Wij zetten ons in voor uw gewenste herstel en staan u bij gedurende het gehele revalidatieproces.