heupklachten
Neem contact op

Heupklachten

Wat is de oorzaak van heupklachten?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn die leiden tot heupklachten. Zo kunnen deze ontstaan door overmatig sporten of door overbelasting. Ook kan heuppijn ontstaan door slijtage of artrose. Dit ontstaat door de beschadiging of toenemende verdwijning van het kraakbeen in het heupgewricht. Daarnaast kunnen de klachten ook ontstaan door een verkeerde houding, een plotselinge verkeerde beweging of overgewicht.

In sommige gevallen is het niet duidelijk of de heuppijn voortkomt uit een aandoening van het heupgewricht of dat deze klachten zijn veroorzaakt door een aandoening op een andere plek in het lichaam zoals de knie, bekken of rug. Het is bij de behandeling van heupklachten belangrijk om eerst te achterhalen waar de pijn vandaan komt

Wat zijn de symptomen?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren bij heuppijn. Wij zetten een aantal veel voorkomende symptomen voor u op een rijtje:

  • Stijfheid in de heup
  • Pijn tijdens het lopen
  • Een drukkende of zeurende pijn
  • Pijn bij opstaan en na lang zitten
  • Pijn wanneer u drukt of ligt op de heup
  • Traplopen en springen voelt provocerend
  • Uitstralende pijn naar knie, rug en/of bekken

De behandeling van heupklachten

Bij heupklachten kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht voor informatie, advies en oefeningen. In sommige gevallen gaan de klachten vanzelf weg. Indien dit niet het geval is kunt u bij ons terecht voor de volgende behandelingen voor heuppijn:

Deze behandelingen kunnen u helpen bij het verhelpen van uw heupklachten. Neem vrijblijvend contact  met ons op voor het behandelen van uw heuppijn of voor meer informatie.

Bekijk ook

ganglion pols

Ganglion pols

Een ganglion is een knobbeltje dat kan ontstaan in de pols, vinger en voet. Het is een uitstulping van het gewricht. Het doet vaak geen pijn, maar sommigen mensen kunnen wel klachten ervaren.
Lees meer

Frozen shoulder

Een frozen shoulder ofwel ‘bevroren schouder’, is een langdurige aandoening van de schouder waarbij het gewrichtskapsel, dat als een band om de kop en de kom van de schouder zit, gaat verkleven.
Lees meer