Neem contact op

Heupklachten

Wat is de oorzaak van heupklachten?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn die leiden tot heupklachten. Zo kunnen deze ontstaan door overmatig sporten of door overbelasting. Ook kan heuppijn ontstaan door slijtage of artrose. Dit ontstaat door de beschadiging of toenemende verdwijning van het kraakbeen in het heupgewricht. Daarnaast kunnen de klachten ook ontstaan door een verkeerde houding, een plotselinge verkeerde beweging of overgewicht.

In sommige gevallen is het niet duidelijk of de heuppijn voortkomt uit een aandoening van het heupgewricht of dat deze klachten zijn veroorzaakt door een aandoening op een andere plek in het lichaam zoals de knie, bekken of rug. Het is bij de behandeling van heupklachten belangrijk om eerst te achterhalen waar de pijn vandaan komt

Wat zijn de symptomen?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren bij heuppijn. Wij zetten een aantal veel voorkomende symptomen voor u op een rijtje:

  • Stijfheid in de heup
  • Pijn tijdens het lopen
  • Een drukkende of zeurende pijn
  • Pijn bij opstaan en na lang zitten
  • Pijn wanneer u drukt of ligt op de heup
  • Traplopen en springen voelt provocerend
  • Uitstralende pijn naar knie, rug en/of bekken

De behandeling van heupklachten

Bij heupklachten kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht voor informatie, advies en oefeningen. In sommige gevallen gaan de klachten vanzelf weg. Indien dit niet het geval is kunt u bij ons terecht voor de volgende behandelingen voor heuppijn:

Deze behandelingen kunnen u helpen bij het verhelpen van uw heupklachten. Neem vrijblijvend contact  met ons op voor het behandelen van uw heuppijn of voor meer informatie.

Geschreven door: Jos Kooistra

Fysiotherapeut en Praktijkeigenaar

Gespecialiseerd in orthopedische revalidatie & hart revalidatie, behandeling van artrose, shockwave therapie en dry needling.

Meer over Jos Kooistra

Bekijk ook

hielspoor

Hielspoor

Heb je veel pijn onder je hiel die je heel goed voelt als je net uit je bed komt of als je een langere tijd gezeten hebt? Dan is de kans groot dat je last van hielspoor hebt.
Lees meer
gebroken pols

Gebroken pols

Bij een gebroken pols hoort u meestal iets knappen. Hierbij kunt u meerdere klachten ervaren. Wanneer u uw pols heeft gebroken, is het belangrijk om direct de huisarts te bellen.
Lees meer