hoge rugpijn
Neem contact op

Hoge rugpijn

Hoge rugpijn kan zeer vervelend zijn en kan leiden tot verschillende klachten, zoals hoofdpijn, uitstralende pijn naar de armen en bewegingsbeperking. Hier leest u meer over de oorzaken, symptomen en behandeling van hoge rugklachten.

Wat is hoge rugpijn?

Bij hoge rugpijn ervaart u klachten aan de bovenrug. Meestal wordt de rugpijn gevoeld tussen de schouderbladen. Het kan ook voelbaar zijn onder de nek of op de hoogte van de ribbenkast. De pijn die u ervaart bij hoge rugklachten kan uitstralen naar de armen, borst, schouder of nek. Dit kan leiden tot onder andere hoofdpijn, bewegingsbeperking, ademhalingsproblemen en pijn tussen de schouderbladen.

Oorzaken van hoge rugklachten

Meestal ontstaat hoge rugpijn geleidelijk. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot deze pijn. Zo kan een verkeerde werkhouding tot deze klachten leiden. Denk hierbij aan verkeerd zitten, maar ook bijvoorbeeld wanneer u veel boven het hoofd werkt. Daarnaast kan de pijn ook ontstaan wanneer u de armen eenzijdig gebruikt, zoals tijdens het strijken.

De symptomen van hoge rugpijn

Hoge rugklachten kunnen zich op verschillende manieren uiten. De pijn die u ervaart kan constant zijn, maar kan ook alleen optreden tijdens het uitvoeren van een activiteit. Een aantal symptomen die veel voorkomen worden hieronder beschreven:

  • Hoofdpijn / Migraine
  • Ademhalingsproblemen
  • Stijfheid
  • Schietende of scherpe pijn
  • Kloppend gevoel
  • Pijn in de nek
  • Pijn in de schouderbladen
  • Behandeling voor hoge rugpijn

Als u hoge rugklachten ervaart, kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht voor informatie, advies en oefeningen gericht op uw houding en uw dagelijkse activiteiten. Dit kan veel klachten verminderen. Indien de pijn aanhoudt, kunt u bij ons terecht voor manuele therapie. Dit helpt u bij het beter functioneren van de gewrichten en het helpt u uw bewegingen en houding te verbeteren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het behandelen van uw rugpijn of voor meer informatie.

Bekijk ook

gebroken duim

Gebroken duim

Een gebroken duim is een pijnlijke breuk in één of meerdere kootjes van de vinger. Duimblessures kunnen ontstaan tijdens het sporten, maar kunnen ook veroorzaakt worden door verkeerde draaibewegingen.
Lees meer
ganglion pols

Ganglion pols

Een ganglion is een knobbeltje dat kan ontstaan in de pols, vinger en voet. Het is een uitstulping van het gewricht. Het doet vaak geen pijn, maar sommigen mensen kunnen wel klachten ervaren.
Lees meer